"Avem un semnal modest de imbunatatire a ratei somajului, pentru ca in februarie, cel putin in 20, nu s-a inregistrat o crestere a somajului. As fi fericit sa vad ca nici in martie aceasta rata nu va creste. Cred ca cifra de un milion de someri nu va fi atinsa, chiar daca va mai exista o crestere oarecare a numarului de someri", a spus ministrul Muncii, citat de Mediafax.

Ministrul Muncii a mai spus ca cea mai mare problema privind ocuparea pietei de munca o au tinerii si ca la baza masurilor privind ocuparea fortei de munca ar trebui sa stea recalificarea profesionala si reconversia, iar acestea sa fie facute in functie de cererea de pe piata fortei de munca.

Romania a terminat anul 2009 cu o rata a somajului de 7,8%, aceasta majorandu-se la 8,1%, in ianuarie 2010. Numarul de someri inregistrati la sfarsitul lunii ianuarie depasea 740.000 de persoane.

Seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by cu Romania, Jeffrey Franks, declara, in ianuarie, intr-un interviu acordat ProTV, ca somajul va continua sa creasca pana la jumatatea acestui an si ar putea atinge un milion de persoane.

Citeste mai multe stiri pe www.mediafax.ro