"Sa alaturam aceste doua zile: Ziua Nationala laica a statului roman - 1 Decembrie - cu 30 noiembrie, care este ziua spiritualitatii romanesti", a sustinut Emilian Francu, senator PNL.

In paralel, o alta initiativa face referire la data de 10 mai care ar putea fi zi libera ca sa se bucure tot poporul de Independenta.

In prezent, angajatii stau oficial acasa doua zile de Craciun, Anul Nou, Paste si Rusalii si cate o zi de 1 Mai, 1 Decembrie si 15 august.

Chiar daca vor castiga inca doua, pot sa ii invidieze pe belgieni, care nu merg la serviciu de 23 de ori intr-un an. La ei incep petrecerile din ziua de Craciun si tin pana pe 2 ianuarie.

Dar cum acolo traiesc si flamanzi si valoni, fiecare are traditiile lui. Unii serbeaza Ziua Comunitatii pe 11 iulie, ceilalti pe 27 septembrie.

In Republica Ceha sunt 12 zile de sarbatori legale pe an, insa in acest an, cehii se bucura de numai 7 zile libere, pentru ca restul cad la sfarsit de saptamana. Tot o saptamana au si locuitorii din Luxemburg, care sunt si cei mai harnici din acest top.

Si totusi nu este important cat stam la birou sau la fabrica, ci cat producem, arata un studiu al Uniunii Europene. Potrivit documentului, putem spune ca romanii isi iau liber cand vor. Este si motivul pentru care salariatii de la noi, desi au cele mai multe ore de munca efective pe saptamana, au si cele mai slabe rezultate din toata Uniunea.