Se spune ca prima impresie conteaza. Asadar, este foarte important cum arati si care este parerea pe care si-o face intervievatorul atunci cand te vede pentru prima data.

Nu conteaza foarte mult cum te imbraci, important este ca tinuta sa fie ingrijita si curata. Ideal ar fi, totusi, sa nu exagerezi nici cu machiajul sau cu bijuteriile, in cazul fetelor, si nici cu tinuta prea sport, in cazul baietilor.

Fa un efort si macar la interviul de angajare nu intarzia! Intarzierea il enerveaza cel mai mult pe angajator, mai ales ca se gandeste ca ai putea face acelasi lucru in fiecare zi, la serviciu.

La prima intalnire cu potentialul sef, strange-i mana cu fermitate! Reprezentantii companiilor spun ca strangerea slaba de mana tradeaza timiditatea exagerata, iar patronul nu are nevoie de de angajati timizi. La aceeasi categorie intra si evitarea privirii interlocutorului. Incearca sa-l privesti, mai ales cand pui intrebari, dar fara a fi sfidator.

Nu te apuca sa-i critici pe fostii sefi! Chiar daca ti-au facut zile amare si nopti albe, nu este atitudinea la care se asteapta viitorul angajator de la tine. Chiar daca te va intreba cu siguranta care a fost motivul pentru care ai plecat de la jobul de dinainte, spune-i orice, dar nu ca ai plecat pentru ca ti-a facut seful avansuri sau pentru ca te tinea peste program.

Incearca sa-ti faci CV-ul cat mai lizibil si bine structurat. Daca nu este coerent, angajatorul se va plictisi repede si nici nu vei mai ajunge sa-l intalnesti pentru interviu.

Fii cat mai activ in timpul interviului si pune intrebari despre postul pe care vrei sa te angajaezi si despre responsabilitatile pe care le vei avea. Lipsa de vitalitate si faptul ca nu pui intrebari il vor face pe angajator sa creada ca esti prea timid sau ca nu te intereseaza. Si nu va vrea sa te angajeze in niciuna dintre situatii. Intereseaza-te, de asemena, si de companie sau de domeniul in care activeaza.

Este de la sine inteles ca trebuie sa vorbesti clar, tare, si, mai ales, fara greseli de exprimare. Un angajat care nu stie sa se exprime bine romaneste nu este printre favoritii sefului. Asta chiar daca, uneori, i se mai intampla chiar si lui sa nu fie cel mai bun prieten al limbii romane!

Vezi mai jos si alte greseli pe care este de preferat sa nu le faci la interviul de angajare:

-          Sa fii lipsit de interes si de entuziasm
-          Sa nu raspunzi clar la intrebari
-          Sa fii arogant, foarte agresiv, plin de sine ca si cum le-ai sti pe toate
-          Sa nu stii sa iti planuiesti cariera. Lipsa obiectivelor pe termen mediu si lung
-          Sa nu ai incredere in tine si sa fii lipsit de siguranta
-          Sa devii nervos in situatii dificile
-          Sa nu vrei sa o iei de la inceput in cariera
-          Sa gasesti scuze si motive pentru aspectele nefavorabile din trecutul tau profesional
-          Sa fii lipsit de tact si nepoliticos
-          Sa fii indecis
-          Sa vrei joburi pentru perioade scurte de timp
-          Sa fii incapabil sa suporti criticile

Sursa: www.ejobs.ro