Potrivit Statiticii, dupa sanatate si asistenta sociala (1,08%), cele mai multe locuri vacante s-au inregistrat in administratie publica si aparare (0,95%), respectiv agricultura si pescuit (0,91%).

Cifrele nu sunt surprinzatoare, in conditiile in care peste 8.000 de medici au plecat din tara in ultimii trei ani, si alti 2.000 se pregatesc sa plece in acest an.

Cele mai putine sanse de angajare, in trimestrul al doilea al anului, le-au avut lucratorii din industria extractiva, la o rata de joburi vacante de 0,05%, din tranzactii imobiliare (0,11%) si cei din invatamant (0,12%).

Fata de acelasi trimestru al anului anterior s-au inregistrat scaderi ale ratei locurilor de munca vacante in majoritatea activitatilor economice. Cele mai semnificative scaderi s-au produs in sanatate si asistenta sociala (cu 2,97 puncte procentuale), administratie publica (cu 0,94 puncte procentuale) si in activitatile profesionale, stiintifice si tehnice (cu 0,82 puncte procentuale).

Sunta insa si domenii in care au aparut locuri de munca in plus, chiar daca numarul acestora este nesemnificativ. Astfel, potrivit INS, cele mai mari cresteri ale ratei locurilor de munca vacante s-au constatat in activitatile de informatii si comunicatii (0,30 puncte procentuale), respectiv in transport si depozitare (0,14 puncte procentuale).