Cele mai mari cresteri sunt la Aeroclubul Romaniei, unde noile sporuri sunt cuprinse intre 180% si 250%, nivelul maxim revenind directorului general, directorului general adjunct, directorului de zbor si comandantilor de detasament.

La Scoala Superioara de Aviatie, sporurile si primele vor fi cuprinse intre 90% si 150%, iar pentru Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile noul plafon maxim a fost stabilit la 90%.

Angajatii Autoritatii Navale vor avea sporuri si prime de pana la 40% din salariul de baza (conducator salupa - 24 de beneficiari), 60% (inspector de specialitate/capitan de port in aparatul central - 56 de beneficiari) si 70% (capitan de port - 218 de beneficiari).

"In cazul Scolii Superioare de Aviatie Civila si Aeroclubului Romaniei depasirea limitei de 30% este determinata de acordarea indemnizatiei de zbor", se mentioneaza in nota de fundamentare a unui proiect de hotarare de guvern elaborat de Ministerul Transporturilor.

In nota se arata ca Executivul poate aproba depasirea limitei de 30% pentru anumite categorii de personal si pentru conditii temporare de munca, daca suma acordata pe total buget pentru fiecare ordonator de credit nu depaseste 30% din suma salariilor de baza.

"Statutul personalului aeronautic tehnic nenavigant din aviatia civila din Romania beneficiaza datorita conditiilor de munca, de indemnizatii orare de zbor si sporuri specifice activitatilor de intretinere tehnica si exploatare a aeronavelor, indemnizatii ce au ca punct de referinta ora de zbor efectuata. Pe cale de consecinta, sunt indeplinite cele doua conditii prevazute Legea nr.284/2010, respectiv acordarea idemnizatiilor individuale cu depasirea limitei de 30%, pentru anumite categorii de personal si pentru conditii temporare de munca", se mai spune in nota.

De majorarea sporurilor si primelor vor beneficia 589 de angajti ai celor patru institutii din subordinea Ministerului Transporturilor.