Ministerul Economiei este actionarul majoritar al Transelectrica. 

Termenul limita pentru depunerea ofertelor a fost 6 octombrie, ora 10:00. Initial, acestea trebuiau depuse pana la 29 septembrie, insa data a fost amanata cu o saptamana la solicitarea unor posibili intermediari ai ofertei, dar si pentru acordarea unor clarificari, se arata in comunicatul ministerului.

Oferta financiara a consortiului a fost deschisa, miercuri, 12 octombrie.

Negocierile pentru incheierea contractului de intermediere va avea loc "in perioada imediat urmatoare".

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa vanda pachete minoritare de actiuni de la mai multe companii, printre care Transelectrica si Transgaz.

Actiunile Transelectrica au inchis sesiunea de miercuri la un pret in stagnare, de 16,8 lei pe unitate. La aceasta cotatie, pachetul de 15% din actiunile companiei este evaluat la 184,72 milioane lei (42,8 milioane de euro), iar capitalizarea totala se ridica la 1,23 miliarde lei. 

Ministerul Economiei detine 73,68% din titlurile Transelectrica, iar Fondul Proprietatea are o participatie de 13,49%. Un pachet de 12,81% din actiunile companiei este detinut de mai multi actionari.  Un pachet de 10% din capitalul companiei a fost listat la BVB in 2006, iar in 2007 participatia a crescut la 12,8% in urma acordarii despagubirilor acordate proprietarilor deposedati de imobile in perioada comunista, scrie Mediafax.