Dragos Baciu este cel mai mare din grupa lui si gandeste deja in cifre. Isi ajuta familia prin gospodarie. In plus, ca sa puna ceva banuti deoparte, baiatul isi vinde jucariile. "Strabunica mea face gogosi si cand ma duc la ea eu le tai si le vand cu 50 de bani. Si mai culeg struguri din vie sau alte fructe", spune pustiul.

Mama lui este mandra ca fiul este atent cu banii de buzunar. "Deja face diferenta dintre un produs si altul si daca merita sau nu o suma de bani", sustine Ioana Baciu.

Si Alexa Anton a invatat ca in schimbul banilor de buzunar pe care ii primeste zilnic trebuie sa ofere ceva: "Ajut sa spele vasele, sa stearga geamurile. Il mai ajut pe tati la serviciu. Pe mami o ajut la mancare. Primesc intre 1 si 5 lei."

"In toata viata lor sunt bombardati de mesaje care incurajeaza cheltuiala fara noima, prea putine incurajeaza viata chibzuita. Parintii de multe ori nu au timp sa faca asta si poate nici nu stiu. Ne trezim ca in viata lor de adolescenti scopul e doar sa acumuleze lucruri", explica Cristian Munthiu, managerul proiectului.

Dupa ce toate poftele le-au fost satisfacute, copiii invata cele trei reguli de aur ale supravietuirii: economie, investitie si filantropie. Cursurile dureaza opt saptamani si costa 240 de lei.