"Banii oferiti prin fondul de bunastare, inclusiv creditul de trei miliarde de dolari acordat Ucrainei cu scadenta in decembrie 2015, trebuie utilizati pentru nevoile proprii ale Rusiei", a declarat Putin la o intalnire cu membrii Guvernului rus.

"Avem nevoie de resurse suplimentare pentru aplicarea planului anticriza", a argumentat presedintele Rusiei.

Rusia a acordat mai multe credite fostei Administratii ucrainene proruse condusa de Viktor Ianukovici.

Putin, “extrem de ingrijorat” de ce se intampla in Ucraina

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, este "extrem de ingrijorat" de intensificarea crizei din Ucraina, cerand ambelor parti sa inceteze confruntarile, afirma purtatorul sau de cuvant, Dmitri Peskov, citat de site-ul agentiei TASS.

"Presedintele Vladimir Putin este extrem de ingrijorat de situatia din estul Ucrainei si cere ambelor parti sa inceteze luptele", a declarat Dmitri Peskov.

Zeci de persoane au fost ucise in ultimele zile in confruntarile din estul Ucrainei, iar bilantul total al conflictului separatist izbucnit in martie 2014 este de aproximativ 5.000 de morti.

Pe fondul intensificarii confruntarilor, Aleksandr Zaharcenko, liderul autoproclamatei "Republici populare Donetk", a anuntat luni ca va initia actiuni pentru recrutarea a 100.000 de combatanti separatisti.

SUA analizeaza posibilitatea de a trimite armament fortelor ucrainene

Comandantul militar al NATO si oficiali ai administratiei americane au in vedere sa sustina trimiterea de armament defensiv fortelor ucrainene care lupta impotriva separatistilor prorusi in estul Ucrainei, a anuntat duminica New York Times.

Presedintele Barack Obama nu a luat inca decizia de a trimite "ajutor letal", dar administratia sa evoca subiectul din cauza unei intensificari a luptelor intre Kiev si separatistii sustinuti de Rusia, afirma cotidianul.

Comandantul sef al NATO, generalul american Philip Breedlove, este favorabil trimiterii de arme defensive fortelor ucrainene, iar secretarul de Stat este deschis la discutii, potrivit New York Times.

Statele Unite au acuzat Rusia ca desfasoara un razboi indirect in Ucraina, dar au exclus pana in prezent sa furnizeze arme autoritatilor de la Kiev.

Casa Alba limiteaza sustinerea americana la un ajutor "neletal", care include veste antiglont, echipament medical si radare pentru detectarea tirurilor de mortier.

"Desi ramanem concentrati pe cautarea unei solutii prin mijloace diplomatice, evaluam fara incetare alte opinii pentru a crea un spatiu pentru o solutie negociata la aceasta criza", a declarat purtatorul de cuvant al Consiliului national de securitate, Bernadette Meehan.

Potrivit New York Times, generalul Martin Dempsey, seful Statului Major Interarme, este deschis la noi discutii, la fel si consiliera lui Barack Obama pe probleme de securitate, Susan Rice.

Cotidianul afirma ca un raport independent, care urmeaza sa fie dat publicitatii luni, va incita Statele Unite sa trimita Ucrainei arme defensive si echipament in valoare de peste trei miliarde de dolari, inclusiv drone de recunoastere si rachete antitanc.