"Atat timp cat Rusia nu va inceta sa-si incalce in mod flagrant obligatiile (...), pretul pe care-l are de platit va continua sa creasca", i-a spus vicepresedintele Statelor Unite Joe Biden presedintelui ucrainean Petro Porosenko intr-o conversatie telefonica, potrivit Casei Albe.

Casa Alba i-a condamnat, de asemenea, pe "separatistii sustinuti de Rusia", dar si "pierderile civile grele provocate de ofensiva sustinuta de Rusia in estul Ucrainei".

Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei APCE a prelungit miercuri seara pana in aprilie sanctiunile impuse parlamentarilor rusi - suspendarea dreptului de vot al celor 18 deputati - decisa anul trecut dupa anexarea Crimeei de catre Moscova, dar fara sa impuna noi sanctiuni economice Rusiei.

Presedintele american Barack Obama si cancelarul german Angela Merkel "au fost de acord" inca de marti asupra faptului ca este necesar ca Rusia "sa-si asume responsabilitatea" "sustinerii materiale pe care o acorda deparatistilor" prorusi din estul Ucrainei, intr-o convorbire telefonica, a anuntat tot Casa Alba.

Rusia a dezmintit intotdeauna ca sustine rebeliunea separatista din Ucraina si a denuntat masuri care i-au fost impuse de catre occidentali cu scopul de a slabi pozitia liderului rus Vladimir Putin.

Un atac comis de catre separatisti prorusi in weekend asupra orasului ucrainean Mariupol din estul tarii - care le poate servi ca picior de pod intre Rusia si Crimeea anexata - s-a soldat cu 30 de morti, in principali civili.