"Ii multumesc lui Erdogan pentru acordarea unui imprumut in valoare de 50 milioane dolari in vederea acoperirii deficitului", a declarat presedintele ucrainean, la finalul unei intrevederi cu omologul sau turc. 

In plus, Turcia va oferi 10 milioane dolari ca asistenta umanitara, a adaugat Porosenko. 

Recep Tayyip Erdogan a mers vineri, la Kiev, pentru o vizita oficiala in cadrul careia a avut programate intrevederi cu seful statului ucrainean Petro Porosenko, premierul Arseni Iateniuk si presedintele Radei Supreme (Parlamentul) Volodimir Groisman. 

Situatia tatarilor din Crimeea si relatiile economice dintre Turcia si Ucraina au fost principalele teme de discutie intre presedintele turc si liderii ucraineni.

Tot vineri, liderii europeni au solicitat, la finalul Consiliului European de la Bruxelles, adoptarea in regim de urgenta a celui de-al treilea pachet de asistenta macrofinanciara pentru Ucraina si crearea unei echipe de comunicare care sa contracareze campaniile de dezinformare ale Rusiei. 

Uniunea Europeana va continua sa sprijine procesul de reforma din Ucraina, impreuna cu alti donatori și in conformitate cu conditionalitatea impusa de FMI. 

"Consiliul European a solicitat ca cel de-al treilea pachet de asistența macrofinanciara pentru Ucraina sa fie adoptat in regim de urgenta. Acesta a recunoscut eforturile de reforma depuse pana in prezent de Guvernul Ucrainei și l-a invitat sa-si intensifice si mai mult activitatea", scrie in documentul remis de oficialii Consiliului European. 

Consiliul European a facut apel la toate partile implicate in conflictul din Ucraina sa puna in aplicare rapid si integral acordurile de la Minsk si sa isi respecte angajamentele asumate si a subliniat responsabilitatea autoritatilor ruse in acest sens.