Singurul magazin de băuturi alcoolice din Qatar oferă în prezent un bax de 24 de beri la un preţ de 64 de dolari, o reducere de aproape 30% comparativ cu preţul de la începutul anului, care cu siguranţă îi va mulţumi pe fanii fotbalului îngrijoraţi de costul băuturilor alcoolice cu ocazia Campionatul Mondial din 2022.

La fel ca şi alte state musulmane cu bogate rezerve de petrol din Golful Persic, Qatarul permite vânzările de alcool numai pentru străinii non-musulmani.

Expatriaţii au nevoie de o permisiune de la angajatorul lor pentru a obţine o autorizaţie care să le permită să aibă acces la magazinul care vinde alcool şi carne de porc, magazin amplasat la periferia capitalei Doha, între principalul cimitir din Qatar şi un complex de biserici.

Citește și: Cum a devenit Qatarul cel mai bogat stat din lume si de ce si-a suparat vecinii din Golful Persic. Istoria unui conflict de peste doua decenii

Acest magazin, denumit oficial Qatar Distribution Co., a comunicat clienţilor săi o listă de preţuri care include reduceri pe linie. Conform acestei liste nu se mai practică taxa de 100% care a declanşat majorările de preţ la începutul anului.

Tot pentru pregătirea Cupei Mondiale de fotbal din 2022, Qatarul a deschis și prima linie de metrou din Doha. Un număr de 13 staţii (din 18) de pe linia roşie sud, fac legătura cu stadioanele Al-Wakrah şi Lusail, două dintre arenele care vor găzdui meciuri de la Cupa Mondială.