Fisher a afirmat intr-un interviu acordat publicatiei germane Handelsblatt ca este de un optimism precaut in legatura cu zona euro, observand o imbunatatire a situatiei in regiunea afectata de criza. El a adaugat insa ca problemele raman mai ales in Franta.

"Sunt ingrijorat in privinta Frantei, mai mult decat in cazul oricarei alte tari. O Franta puternica este importanta in contextul istoriei europene. Riscurile legate de dezvoltarea economiei nu trebuie subestimate", a spus Fisher.

Indicatorii din ultima perioada au aratat ca tabloul economic al Frantei s-a imbunatatit usor, cu toate ca o scadere puternica a productiei industriale arata ca redresarea este inca departe.

Conform datelor institutului francez de statistica INSEE publicate vineri, productia industriala a Frantei a scazut cu 1,4% in iunie, fata de luna mai, in timp ce analistii anticipau o usoara crestere.

Ministerul francez de Finante a anuntat recent ca economia a iesit din recesiune in trimestrul al doilea, cu un avans de 0,2%, iar Banca Frantei anticipeaza pentru acest an o crestere economica de 0,1%. Majoritatea analistilor se asteapta insa la contractie.

Somajul a atins nivelul de 10,4% in primul trimestru, iar potrivit unui sondaj publicat in aceasta saptamana 84% dintre francezi considera ca presedintele Francois Hollande nu va reusi sa reduca rata somajului pana la sfarsitul anului.

Giles Keating, director pentru cercetare la Credit Suisse, considera comentariile lui Fishwer putin depasite.

"Stim cu totii ca Franta are probleme enorme. Mai stim ca au inceput sa le rezolve. Au aprobat legea muncii. Unii indicatori par sa fi atins nivelul minim", a spus Keating.

El a adaugat ca Franta nu a fost un model de perfectiune pentru flexibilitatea pietei muncii, dar situatia este mai buna decat acum 12 luni.