Investitorii au vândut active considerate riscante, în urma unui tweet al lui Donald Trump în care acesta a pus problema amânării alegerilor.

Data alegerilor prezidenţiale este inclusă în Constituţia SUA, dar remarcile lui Trump sunt văzute drept un atac la integritatea viitoarelor alegeri, ceea ce îngrijorează investitorii.

Contractele futures pentru petrolul american West Texas Intermediate (WTI) au închis în declin cu 1,35 dolari, sau cu 3,3%, la 39,92 dolari pe baril, după ce în timpul tranzacţiilor au coborât cu până la 5%.

Contractele futures pentru petrolul Brent, care expiră vineri, au coborât cu 81 de cenţi, sau cu 1,9%, la 42,94 dolari pe baril.

Există potenţialul unor incertitudini politice serioase în Statele Unite, dacă data alegerilor americane va fi contestată”, a declarat John Kilduff, partener la firma Again Capital din New York, potrivit News.ro.

PIB-ul american a scăzut cu 32,9% în termeni anuali, cel mai grav declin al producţiei de când guvernul înregistrează astfel de date, în 1947. În plus, solicitările săptămânale pentru indemnizaţii de şomaj au crescut, semn că înrăutăţirea epidemiei de coronavirus în mari părţi ale ţării are impact asupra economiei.

Numărul deceselor provocate de Covid-19 în SUA a depăşit 150.000, în timp ce Brazilia, unde are loc a doua cea mai gravă epidemie de coronavirus, raportează recorduri zilnice de cazuri şi decese. Şi în Australia numărul cazurilor noi de infectări a atins joi un nivel record.