Directorul executiv al companiei, Ma Huateng, este acum mai bogat decât fondatorii Google, Larry Page and Sergey Brin, potrivit Forbes.

Revista americană a evaluat, marți, averea acestuia la 48,3 miliarde de dolari, fiind propulsat pe locul 9 în topul celor mai bogați oameni din lume.

După ultima evaluare, compania chineză a ajuns în liga giganților din domeniul tehnologic, dominată de companii americane: Apple, Amazon sau Microsoft.

Prețul acțiunilor Tencent au crescut masiv după ce compania a anunțat că va intra pe piața din Malaezia.

Este de așteptat, de asemenea, ca Tencent să lanseze în Statele Unite popularul său joc Honour of Kings, care le permite jucătorilor să plătească pentru a-și îmbunătăți personajele sau costumele. În China, jocul este criticat deoarece creează dependență.  

Tencent mai deține acțiuni și la Snap – compania din spatele aplicației Snapchat, la compania care dezvolta aplicația de ride-sharing Lyft, dar și la producătorul de mașini electrice Tesla.

Potrivit Profit.ro, unul dintre cei mai mari acționari Tencent, cu un pachet de 33%, este Naspers, care deține și 76% din retailerul online românesc eMAG.

Depășirea pragului de 500 de miliarde de dolari vine la doar o săptămână după ce Tencent a anunțat un profit de 2,7 miliarde de dolari pentru cel de-al treilea trimestru.