Prin această decizie, Guvernul francez doreşte să dea un exemplu de măsură de protejare a mediului şi de combatere a schimbărilor climatice, scrie Agerpres.

Această regulă cu caracter general va avea totuşi şi unele excepţii, cum ar fi cazul ''deplasărilor urgente'', a declarat ministrul francez al tranziţiei ecologice, Elisabeth Borne.

De asemenea, membrii guvernului francez vor trebui să folosească autovehicule electrice sau hibrid în locul celor cu motoare pe benzină sau diesel, pe măsura înnoirii parcului auto ministerele urmând să cumpere numai astfel de vehicule.

Cei 2,4 milioane de funcţionari francezi vor putea beneficia la rândul lor de o dispoziţie prin care companiile pot oferi o bonificaţie de 200 de euro pe an salariaţilor care vin la serviciu cu bicicleta sau cu un autoturism folosit în comun pentru aceste deplasări la locul de muncă.

Pentru facilitarea folosirii autoturismelor electrice, la sediile administraţiei publice centrale franceze vor fi instalate 500 de staţii suplimentare de reîncărcare pentru aceste vehicule.

Pe de altă parte, Elisabeth Borne a anunţat măsuri pentru zonele cu risc de inundaţii din cauza creşterii nivelului mării sau al râurilor. Astfel, în zonele urbanizate de coastă ce riscă să fie inundate în următorii 30 de ani ca urmare a creşterii nivelului mării nu se va mai autoriza ridicarea de noi construcţii.