În jurul orei 8:05 GMT, indicele bursier pan-european STOXX 600 înregistra o creştere de 4%, după ce joi a căzut cu 12%.

Indicele FTSE-100 al bursei de la Londra era în creştere cu 4,05%, după ce la debutul tranzacţiilor a cunoscut un salt de peste 6%. Aproape toate acţiunile regrupate în indicele FTSE-100 erau în creştere vineri, în frunte cu acţiunile companiilor miniere precum Anglo American (+12,65%) şi BHP (+10,34%).

Bursa de la Frankfurt a deschis şi ea şedinţa de vineri în creştere, indicele principal Dax înregistrând un salt de 251,61 puncte (2,75%) până la 9.412,74 puncte. Joi, bursa de la Frankfurt a suferit cea mai mare cădere de după 1989, pe fondul sentimentului de panică provocat de pandemia de coronavirus.

Bursa de la Paris şi-a revenit şi ea, indicele CAC 40 afişând un salt de 4,70%, după ce joi a suferit cea mai puternică prăbuşire din istorie, minus 12,28%.

"Este o perioadă complexă în care pieţele pot traversa o volatilitate extremă, motiv pentru care reamintim în mod constant că trebuie păstrată prudenţa", a subliniat Christopher Dembik, director de cercetare economică la Saxo Banque.

Băncile centrale din SUA şi Australia au injectat lichidităţi în sistemele lor financiare iar speranţa unui pachet de stimulente în SUA a ajutat la calmarea pieţelor vineri, chiar dacă pandemia de coronavirus a infectat aproape 135.000 de persoane şi a provocat decesul a peste 4.900 de persoane la nivel mondial.

Bursele din Asia, însă, înregistrau pierderi importante vineri, pe fondul pandemiei de coronavirus care provoacă temeri referitoare la o recesiune mondială. Cea mai mare bursă asiatică, cea de la Tokyo, a înregistrat vineri cea mai proastă şedinţă de după catastrofa nucleară de la Fukushima, în luna martie 2011.