Potrivit reprezentanţilor companiei, aproximativ 40% din totalul tranzacţiilor încheiate în primul semestru din 2019 au fost reprezentate de închirieri, înregistrându-se o triplare pe acest segment, comparativ cu perioada similară din 2018. În aceeaşi perioadă a anului trecut s-au efectuat circa 16% închirieri versus 84% vânzări.

"Întrucât piaţa imobiliară a cunoscut un avans accelerat în ultima perioadă, cererea de închirieri a crescut, la rândul său, direct proporţional cu tendinţele pieţei. Pe de altă parte, creşterile înregistrate de RE/MAX România la nivel de cifre se datorează, printre altele, strategiei de extindere pe care mizăm încă de la lansarea pe piaţa locală, ce reprezintă în continuare un obiectiv pe termen mediu şi lung", a declarat Răzvan Cuc, preşedintele RE/MAX România.

Din volumul total de proprietăţi tranzacţionate de birourile RE/MAX în această perioadă, 86% fac parte din segmentul rezidenţial, urmate de cele comerciale şi office (8,5%), terenuri (3,5%) şi proprietăţi industriale (2%).

Potrivit reprezentanţilor companiei, cele mai active centre regionale din perspectiva dezvoltărilor imobiliare rămân Bucureşti, Cluj, Sibiu, Braşov - respectiv localităţile de dimensiuni mari cu o creştere economică accelerată -, astfel că topul oraşelor în care s-au încheiat cele mai numeroase tranzacţii rămâne la fel ca anul precedent.

De asemenea, RE/MAX România a înregistrat în primul semestru din 2019 o dublare a volumului de tranzacţii comparativ cu perioada similară din 2018, ce au cumulat o valoare de circa 79 milioane de euro. Faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, compania s-a extins considerabil în ceea ce priveşte numărul de birouri la nivel naţional şi numărul de agenţi.

Pe fondul rezultatelor înregistrate de companie până în prezent, precum şi a tendinţelor pieţei imobiliare, RE/MAX România mizează până la finele anului pe creşteri de circa 40% în toate direcţiile de dezvoltare, comparativ cu rezultatele raportate anul trecut.

În România, RE/MAX are în prezent 53 de francize şi peste 400 de membri. Planul de extindere la nivel naţional al RE/MAX România vizează, până în 2023, 110 birouri francizate şi peste 1.000 de agenţi imobiliari.