Complexul este dezvoltat de firma Swan Property, controlata de fondul de investitii Chayton Capital, care a intrat in insolventa in ianuarie 2013 ca urmare a unei decizii pronuntate de catre Tribunalul Ilfov, iar ulterior proiectul a intrat in faliment. Complexul, cu o suprafata de 29.000 metri patrati, a fost finalizat in anul 2011 si are un grad de ocupare de circa 45%. Gradul redus de ocupare a fost printre motivele intrarii in insolventa a proiectului.

Lichidatorul, Casa de Insolventa Transilvania, a incercat de mai multe ori sa vanda proiecul, initial prin licitatie, prima organizata a un pret de pornire de 42,7 milioane de euro, iar apoi Adunarea Generala a Creditorilor a decis sa treaca la vanzarea prin negociere directa, pretul de pornire stabilit fiind 31 milioane de euro.

Mai multi investitori au fost interesati de activ, insa nu s-a ajuns la un acord.

Avand in vedere incercarile esuate de vanzare, Adunarea Generala a Creditorilor a decis joi o alta strategie de valorificare a activului, respectiv vanzarea prin licitatie publica competitiva, la un pret de pornire de 22 milioane de euro, fara TVA. Licitatia este stabilita pentru 17 noiembrie, iar documentatia de incriere la licitatie trebuie depusa pana cel tarziu la 13 noiembrie. Garantia de participare a fost stabilita la 1 milion de euro.

Lichidatorul vinde cele trei cladiri de birouri care formeaza complexul, inclusiv terenul de 22.866 metri patrati pe care este construit acesta, dar si un lot de teren 5.000 metri patrati pentru dezvoltare ulterioara.

Insolventa a fost deschisa la cererea proprietarilor Swan, dupa ce principalii creditori ai firmei, bancile Volksbank si UniCredit Bank din Austria, au solicitat la randul lor declansarea procedurii de insolventa, in luna noiembrie 2012. Tribunalul a aprobat insa solicitarea depusa de catre Swan si a desemnat Casa de Insolventa Transilvania administrator judiciar.

Dezvoltatorii proiectului Swan aveau la data intrarii in insolventa datorii de circa 370 de milioane de lei (peste 80 milioane euro), in special catre bancile UniCredit si Volksbank, care au finantat investitia. Printre chiriasii proiectului se numara companiile eMag, Flanco, Mercedes, BIC si Bilfinger.

Swan Office & Technology Park reprezinta o investitie de peste 50 milioane de euro.