Iata acest cartier de vile de langa Bucuresti, in Pipera. Constructia a inceput in 2005, insa intre timp dezvoltatorul a ramas fara bani. Jumatate dintre case sunt in paragina, iar celelalte sunt scoase la vanzare. Fie una cate una, fie tot proiectul. In total: 124 de imobile. Oricum ar fi, preturile sunt la jumatate fata de cele din perioada de boom si sub cele de pe piata.
Mihai Festeu- lichidator financiar: "Incep undeva de la 60.000 pana la 124.000 plus TVA".

De vanzare sunt si cateva proprietati din complexul rezidential in care se zvoneste ca ar avea o locuinta si Monica Gabor. Vorbim de apartamente cu 2 si 3 camere. Pretul porneste de la 106.000 euro.

In cazul unui bloc de pe strada Mihai Eminescu, e nevoie de un investitor puternic . Din cele 28 de apartamente construite, 21 nu au proprietar. In 2012 dezvoltatorul a intrat in insolventa, asa ca acum intreg proiectul se vinde cu 5 milioane si jumatate de euro.

Fiti precauti daca vreti sa cumparati o proprietate executata silit. In unele cazuri, documentele pot fi in neregula. Exista chiar si situatii in care fosti proprietari de suparare ca au fost scosi afara au devastat casele inainte de a le parasi.

Razvan Muntean- director portal imobiliare: "Este o piata care va creste in perioada urmatoare si va avea un dinamism interesant de urmarit, din pacate creditorii abia cum isi spun cu adevarat cuvantul, foarte multi dezvoltatori ar fi trebuie de mult sa intre in insolveta".

Astfel de situatii gasim si pe piata centrelor de afaceri, unde studiile arata ca 1 din 5 sunt goale si nu au chiriasi. Cum este si cazul a trei cladiri de birouri din nordul capitalei, scoase la vanzare cu pretul de 43 de milioane de euro, fara TVA.

Centrul de afaceri a fost ridicat in 2010, insa in trei ani nicio companie nu s-a instalat acolo.

Falimente au loc si in zona turismului. Mai multe pensiuni si hoteluri din Bran sau Predeal pot fi cumparate relativ ieftin.

Daca este sa vorbim despre preturi pe piata insolventelor scaderea este de cel mult 30 de procente.