Doamna Dorina din Teius a lucrat la CFR, dar a fost disponibilizata. Atunci a hotarat sa isi incerce norocul in agricultura, impreuna cu sotul ei. Cei doi aveau un teren de 5.000 mp si acum cultiva legume, pe care le transforma apoi in conserve pentru iarna.

"Am produs bulion, suc de rosii in jur de 50 de litri, pe care il dau cu 6 lei litrul. Zacusca in jur de 150 de borcane, si cu fasole si cu vinete, 8 lei borcanul, compot de pere, gem asortat, gem de prune, gem de caise", explica Dorina Muzsta.

Cu marfa pregatita in ladite, cei doi soti merg apoi la piata sa isi onoreze comenzile.

Si doamna Nemes, o somera in varsta de 43 de ani din localitatea Ighiu, a inceput o astfel de afacere.

"In primul rand am facut pentru familie, pentru noi si apoi am vazut ca merge si pe piata, m-am apucat de la A la Z. Si am avut oferta. De vreo doi-trei ani am familii de medici, familii de avocati, in piata vorbind de la unul la altul mi-am facut relatii", spune Mariana Nemes.

Toata marfa este ecologica si doamnele nu isi fac griji ca vor ramane cu ea pe tarabe. Mai ales ca foarte multi clientii apreciaza preparatele gatite dupa retete traditionale.