Serviciul, lansat pentru prima data pe piata romaneasca, permite clientilor sa trimita si sa primeasca bani 24/7.

"Colaborarea cu UniCredit aduce clientilor romani un serviciu unic de transfer de bani, astfel ca acum pot retrage numerar din orice bancomat al UniCredit folosind propriul card de debit, fara a mai fi nevoie sa astepte la ghiseu. Prin toti acesti pasi mici, prin fiecare partener si serviciu nou introdus in Romania, ne apropiem de scopul nostru de a simplifica transferurile de bani", a declarat Head of Key Partnerships Southern Europe MoneyGram International, Radu Pojoga.

Astfel, potrivit companiei, clientii MoneyGram posesori ai unui card de debit UniCredit Bank pot merge direct la un ATM sau la un dispozitiv bancar multifunctional Non Stop Banking pentru a ridica banii primiti din strainatate.

Clientii care nu au card de debit UniCredit sau un cont bancar pot merge intr-o sucursala a bancii pentru a primi un cod de bare care poate fi utilizat la BNA timp de pana la sase luni pentru toate tranzactiile MoneyGram ulterioare.

Pentru a trimite bani, atat clientii, cat si cei care nu sunt clienti ai bancii UniCredit se prezinta initial la o sucursala UniCredit Bank, pentru a preinrola beneficiarii carora doresc sa le trimita bani.

Ulterior, efectueaza tranzactia la ATM sau BNA folosindu-si cardul de debit sau un cod de bare obtinut in sucursala.

Potrivit Bancii Mondiale, peste 3,5 de miliarde de dolari au fost trimise in Romania in 2016. Aceasta reprezinta 1,7% din PIB-ul tarii. Peste 937 de milioane au fost trimise din Italia, 740 de milioane de dolari din Spania si 422 de milioane de dolari din Germania. Valoarea medie a unui transfer international de bani este de 330 de dolari.

UniCredit Bank este parte a grupului UniCredit si este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Business Integrated Solutions.

MoneyGram este un furnizor global de servicii de transfer al banilor, fiind recunoscut la nivel international ca o conexiune financiara intre prieteni si membrii familiei.