Dupa ce a facut aceasta declaratie, Sorin Frunzaverde a fost intrebat daca exista bani pentru aceste mariri si de unde vor fi luati. 

"Da, din buget", a raspuns democrat-liberalul, inainte de sedinta BPN al PDL.

Si ministrul muncii, Sulfina Barbu, a anuntat ca este posibila o indexare pensiilor si salariilor. Cu maximum 5%, daca va fi crestere economica intre 1,8 si 2,3%. 

"Deocamdata nu avem datele privind cresterea economica. Trebuie sa asteptam primul trimestru. Daca nu vom avea o crestere conomica care sa ne asigure resurse, nu ne vom imprumuta din nou pentru indexarea salariilor si pensiilor pentru ca nu este posibil. Speram ca aceasta crestere conomica sa se sustina si sa ne permita ceea ce am discutat in toamna", a spus Sulfina Barbu. 

Ministrul muncii a subliniat faptul ca nici premierul, nici ministrul finantelor nu vor putea creste salariile daca nu exista resurse financiare. 

"Cheia o reprezinta existenta resurselor financiare. Un raspuns cert vom avea in luna aprilie, azi nu avem date privind cresterea economica pe primul trimestru", a adaugat Sulfina Barbu. 

Totodata, ministrul a subliniat faptul ca toata Europa este afectata de criza economica, iar Romania este "puternic dependenta" de zona euro in ceea ce priveste exporturile, comenzile, productia industriala. 

In 7 noiembrie 2011, liderii coalitiei de guvernare au convenit ca salariile bugetarilor si pensiile ar putea fi majorate in primul semestru al anului 2012, dupa vizita din aprilie a FMI, daca nu vor exista "derapaje mari" in Europa si in Romania in privinta cresterii economice. 

Intr-o conferinta de presa sustinuta in luna noiembrie, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, declara ca Guvernul a convenit cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana sa inghete salariile si pensiile in sectorul public, dar sa le poata majora limitat la mijlocul acestui an, daca evolutia de pana atunci a veniturilor bugetare va permite acest lucru.  El a precizat ca orice crestere a pensiilor va fi modesta, nu cum se intampla in trecut, si a dat ca exemplu o crestere, probabila, echivalenta cu rata inflatiei, de 3-4%.