Ședința a înceaput la ora 14.00, potrivit Administrației Prezidențiale.

Miercuri, la audierile din Parlament dinaintea votului de învestitură, premierul Florin Cîţu a anunţat că proiectul de buget va fi gata în prima parte a anului viitor, iar ţinta de deficit bugetar este în jur de 7%.

El a adăugat că sunt aşteptate şi estimările Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, pe care se bazează bugetul, pentru a avea şi ceilalţi indicatori macroeconomici.

”Proiectul de buget o să fie gata în prima parte a anului viitor. Majoritatea detaliilor sunt puse la punct. Ceea ce ştim foarte bine este că ţintim un deficit bugetar în jur de 7% sau mai bine, în funcţie de cum vor decurge discuţiile. În acest moment acestea detaliile. Aşteptăm, pentru a avea toate informaţiile şi estimările Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză. Ştiţi foarte bine că bugetul se fundamentează pe estimările Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză. După aceea putem să vorbim şi de ceilalţi indicatori macroeconomici”, a declarat Cîţu, miercuri la Parlament, întrebat când va fi gata proiectul de buget pe anul 2021.

La rândul său, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a declarat, la audierile din Comisiile pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor şi Senat, că proiecţia indicativă pentru deficitul anului viitor este de 7% din PIB, de la 9,1% din PIB cât este în prezent.

"Este o ţintă, dacă se poate mai ambiţioasă foarte bine, dar acesta este ţinta indicativă la momentul actual", a spus Alexandru Nazare.

Potrivit Programului de guvernare, noul Executiv nu va majora sau introduce noi impozite şi taxe, deşi România are una dintre cele mai reduse ponderi ale veniturilor fiscale în PIB din Uniunea Europeană.

Guvernul Cîţu a primit votul de încredere al Parlamentului, în 23 decembrie, cu 260 de voturi „pentru” şi 186 „împotrivă”. Noul Executiv a depus jurământul la Cotroceni în aceeași zi.