OTP Bank Romania a semnat miercuri un contract pentru achizitia Millennium Bank Romania, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 39 milioane de euro, care include cumpararea actiunilor si costurile de integrare.

Contractul prevede achizitia a 100% din actiunile Millennium Bank Romania, care urmeaza sa fie integrata in structura OTP Bank Romania, dupa finalizarea formalitatilor legale si obtinerea aprobarilor necesare.

Millennium a transmis, intr-un comunicat, ca "la data finalizarii tranzactiei de vanzare, OTP Bank va rambursa integral catre BCP finantarea intragrup acordata in prezent BMR (Millennium Bank Romania) de catre BCP, in valoare de aproximativ 150 de milioane de euro".

Laszlo Diosi, CEO-ul OTP Bank Romania, a precizat ca portughezii isi vor retrage suma pusa la dispozitia sucursalei locale, iar OTP o va inlocui cu finantare de la banca-mama din Budapesta, tot de 150 milioane euro.

"Impactul tranzactiei asupra ratei fondurilor proprii de nivel 1 de baza la nivel consolidat este estimat a fi nesemnificativ pentru BCP, reflectand o pierdere de 34 de milioane de euro, pentru care a fost constituit un provizion in contul de profit si pierdere la nivel consolidat pentru prima jumatate a anului 2014, compensata de o diminuare a activelor ponderate la risc in valoare de 351 de milioane de euro, asa cum au fost deja considerate in calculul preliminar al indicatorilor de capital recent raportati pentru 30 iunie 2014", se mai arata in comunicatul Millennium Bank.

In ceea ce priveste licenta bancii achizitionate, Diosi a spus ca OTP nu a luat inca in calcul vanzarea acesteia dupa integrarea operatiunilor.

"Nu ne-am gandit la asta pana acum, nu am luat in calcul vanzarea licentei, dar probabil o sa discutam despre acest lucru la un moment dat cu banca centrala", a precizat Diosi, citat de Mediafax.

Discutiile dintre OTP si Millenium au inceput in luna octombrie a anului trecut, iar pentru a fi incheiata cu succes tranzactia sunt necesare aprobari din partea Bancii Nationale a Romaniei, Bancii Nationale a Portugaliei, Comisiei Europene si Consiliului Concurentei.