CreÅŸterea economică va începe din perioada aprilie-iunie, după ÅŸase trimestre consecutive de scaderea Produsul Intern Brut (PIB),  raportat la trimestrul anterior.
"Exporturile s-au stabilizat, iar accesul la lichiditate de pe piaÅ£a locală s-a ameliorat în ultimele câteva luni, ceea ce ar trebui să vină în sprijinul relansării economice pe parcursul acestui an", se arată într-o analiză Moody's.
TotuÅŸi, agenÅ£ia de evaluare financiară se aÅŸteaptă la o economie "lentă" pentru următorii câÅ£iva ani.
Moody's anticipează restrângerea deficitului bugetar la 6,3% din PIB scăderea deficitului de cont curent la 3,5% din PIB ÅŸi reducerea ratei anuale a inflaÅ£iei la 3,5%.
Guvernul ÅŸi FMI mizează pe o creÅŸtere economică de 1,3% în acest an, iar una dintre condiÅ£iile impuse în acordul de finanÅ£are externă cu instituÅ£iile financiare internaÅ£ionale este reducerea deficitului public la 5,9% din PIB. BNR Å£inteÅŸte încadrarea inflaÅ£iei în intervalul 2,5 - 4,5% în 2010 ÅŸi estimează că rata anuală se va situa la 2,6%.
Moody's este singura mare agenÅ£ie internaÅ£ională de rating care nu a retrogradat România din categoria emitenÅ£ilor cu recomandare de investiÅ£ii în cea speculativă, "junk".