"Propunem o abordare diferentiata pentru microintreprinderi, pentru care ar trebui ca plata anuala anticipata a impozitului de profit sa fie amanata pana in anul 2020. Microîntreprinderile nu se vor redresa in urmatorii ani pentru a putea sa inceapa sa plateasca anticipat impozit pe profit", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Ana Bontea director in cadrul Consiliului National pentru IMM, citat de Mediafax.

Reprezentantii micilor intreprinzatori considera nepotrivita introducerea acestei masuri din 2012, in conditiile in care accesul la finantare se mentine limitat, iar firmele au nevoie de lichiditati.

"Amanarea introducerii masurii va da posibilitatea mai multor firme de a-si reveni dupa perioada de criza si va ajuta la revigorarea sectorului IMM-urilor", a spus Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului.

Guvernul a decis, miercuri, ca intrarea in vigoare a platii anticipate a impozitului pe profit sa fie amanata pana in anul 2012, desi Ministerul Finantelor elaborase un proiect de ordonanta de urgenta in care propunea amanarea platii pentru 2015.