Trei stele este ca o nota de trecere primita de Duster la cele mai riguroase teste de siguranta care se fac in Europa.

EURO NCAP, principala institutie care evalueaza automobilele din Europa, a aratat ca SUV-ul de la Dacia se situeaza totusi sub toate modelele testate din acelasi segment.

In cifre, rezultatul a fost un nivel de siguranta al adultilor de 74% si al copiilor de 78%. Riscurile cele mai mari in caz de impact sunt pentru zona pieptului, coapse si gat.

"Dacia a obtinut un scor satisfacator spre la limita sigurantei. Asta inseamna ca trebuie sa faca niste schimbari pentru viitoarele modele. Dacia compenseaza in schimb pe partea pretului", a explicat Alexandru Banu, producator promotor.

Preturile pentru Duster pornesc de la 11.000 si pot ajunge la 17.000 de euro. Asa se face ca cererea pentru SUV-ul autohton este in crestere. Vanzarile au crescut anul trecut cu aproape 100.000 de masini.

Si modelele Logan ori Sandero au obtinut tot 3 stele de la EURO NCAP. Tot la limita de jos, dar suficient se vede pentru sutele de mii de clienti din toata Europa, Africa, America de Sud si Asia care au ales Dacia in ultimii ani. Testele de siguranta au fost inasprite in 2009 si vor fi intarite din nou anul acesta.