Potrivit acestuia, dacă nu s-ar împrumuta lunar, economia României ar intra în colaps.

Senatorul PNL explică, într-un mesaj pe Facebook, faptul că în 2015, necesarul de finanţare era de 60 miliarde lei împărţit astfel: 10 miliarde deficitul bugetar şi restul de 50 de miliarde administrarea datoriei publice.

Trei ani mai târziu, în 2018, necesarul de finanţare este de 78 miliarde lei este împărţit astfel: 28 miliarde lei deficitul bugetar şi restul de 50 de miliarde lei administrarea datoriei publice.

"Ce ne spune această structură? În doar 3 ani, începând cu 2016, statul şi-a triplat necesarul de finanţare pentru cheltuieli curente. Mai clar. Fără a se împrumuta statul român intră în colaps. Plata pensiilor şi a salariilor este la mâna investitorilor străini. Dar şi mai rău, ticăloşia lui Dragnea constă în faptul că se împrumută cu dobândă din ce în ce mai mare pentru a plăti salarii şi pensii astăzi. Economia României trăieşte de pe o zi pe alta. Într-un an de zile, Liviu Dragnea a adus economia României la mâna finanţatorilor străini. Fără a se împrumuta lunar, economia României intră în colaps", a scris Florin Cîţu.

Cîțu mai precizează că o creștere a deficitului bugetar se traduce print taxe mai mari în viitor. “Mai poate Romania evita o criza economica de proporții? Nu. Din punctul meu de vedere se îndreaptă rapid spre o economie cu dobânzi mari, depreciere, inflație. Acesta este singurul rezultat al populismului si incompetenței, oricând si oriunde”, mai scrie senatorul PNL.

Dăncilă: Creșterea salariilor nu duce țara în colaps

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni seara, că salariile din sănătate au crescut, la fel şi cele din educaţie, punctând că aceste creşteri salariale din sistemul bugetar nu vor duce la colaps.

"Salariile în sistemul sanitar au crescut. Faţă de 2016 nu avem salarii care să nu fi crescut. Mai mult, la 1 martie anul acesta, salariile medicilor au crescut cu procente cuprinse între 75% şi 125%. Am văzut că sunt probleme, probleme legate de sporuri, în mare parte, şi de aceea am solicitat o întâlnire cu toţi managerii de spitale, pentru a identifica unde sunt problemele, de ce natură sunt aceste probleme, dacă avem soluţii pentru aceste probleme. (...) Una dintre măsurile care ar putea detensiona situaţia cu spitalele e cea referitoare la plata suplimentară pentru activitatea de gardă, care să fie scoasă din anvelopa de 30% sporuri", a spus Viorica Dăncilă la România Tv, potirvit Agerpres.

Premierul a adăugat că aceste creşteri pentru personalul medical au fost făcute în special pentru ca medicii să nu mai plece din ţară.

i în educaţie, creşterile salariale au fost destul de mari", a completat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă aceste creşteri salariale din sectorul bugetar nu riscă să ducă economia ţării la colaps, premierul a răspuns: "Nu. Am subliniat acest lucru. Am subliniat de fiecare dată (...) că tot ce am făcut până acum este sustenabil", a subliniat premierul, prezentând ca argument şi o serie de indicatori economici care sunt în creştere.