Întrebat, după ședința de Guvern de vineri seara, în care s-a adoptat OUG cu noile taxe, dacă îşi asumă un eventual eşec al măsurilor adoptate, Teodorovici a spus:  ”Toate observaţiile au fost preluate la nivelul OUG, au fost explicate şi inclusiv MJ şi-a asumat OUG, şi Consiliul Concurenţei”, a spus ministrul.

Întrebat despre afirmaţiile cancelarului austriac potrivit căruia companiile austriece din România ar putea să plece în urma măsurilor adoptate, ministrul a declarat: ”Am participat la discuţiile cu domnul cancelar, chiar au fost date câteva exemple şi s-a vorbit şi despre motivele ca o astfel de OUG să fie adoptată. La toate argumentele prezentate s-a spus că se înţelege măsura. E o decizie a Guvernului. Nu cred că vor fi retrageri de companii”.

La întrebarea de ce s-a decis să se adopte într-o şedinţă de Guvern seara, Teodorovici a răspuns: ”Nu cred că scrie nicăieri când, unde, la ce oră, ci o anumită procedură legală. Sunt multe prevederi care se aplică de la 1 ianuarie 2019, pentru care trebuia să reglementăm”.

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici şi consilierul premierului Darius Vâlcov au prezentat măsurile adoptate de Guvern, în ședința de vineri seara.