"Societatea va comercializa atat produse semifinite (concentrate), cat si finite (dorebare) ori sub forma de lingouri pe piata interna si la export, conform reglementarilor si prevederilor legale aplicabile. Societatea va putea sa vanda anticipat produsele mentionate, in vederea finantarii operatiunilor sale", se arata in actul constitutiv al RMGC din 2011, care inlocuieste statutul companiei din anul 2000.
Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Minvest Deva, a publicat pe pagina de internet a institutiei o serie de acte constitutive ale RMGC si modificarile aduse in perioada 1997-2011. Ministerul nu a publicat insa si contractul de concesiune, care este clasificat la Agentia Nationala de Resurse Minerale (ANRM), scrie Ziarul Financiar.

Publicarea acestor documente vine dupa ce presedintele Traian Basescu a facut o serie de declaratii referitoare la Rosia Montana.
Seful statului a afirmat, la 31 august, ca se va ocupa "si de desecretizarea" contractului cu Gabriel Resources, dupa ce declarase ca acordul pentru exploatarea aurului a fost semnat in 1997, insa clasa politica, din lasitate, "s-a facut ca dezbate" proiectul, fara a intreprinde actiuni concrete.

In noul act constitutiv din 2011 se precizeaza ca Minvest Deva va renunta la dividendele care i se cuvin din profitul RMGC in favoarea companiei canadiene Gabriel Resources, actionarul majoritar, pana la stingerea imprumuturilor acordate pentru majorarea capitalului social.

"In momentul in care AGA decide distribuirea de dividende, conform legii si prevederilor Actului Constitutiv, Minvest recunoaste si accepta ca din dividendele cuvenite acestuia sa se plateasca direct de catre societate catre actionarul majoritar Gabriel sumele datorate de catre acesta actionarului majoritar, urmare a imprumuturilor acordate pentru ma¬jorarea capitalului social al societatii. AGA va lua act de existenta si cuantumul cert al datoriilor", se spune in noul statut al companiei.

Aceasta prevedere apare pentru prima data in actul constitutiv al RMGC.

Citeste si

Lupta cu tehnologia.  Cat de mult mai conteaza diploma de facultate intr-o lume in care calculatorul ne “fura” joburile 

Cum iti motivezi angajatii sa lucreze eficient. 7 stimulente care vor asigura succesul companiei