"Cardurile BRD, atat cele emise impreuna cu Visa, cat si cele emise sub egida MasterCard, au functionat si functioneaza normal, putand fi folosite la retrageri la ATM si plati la comercianti. Mai mult decat atat, banca a implementat in ultima perioada masuri de protectie suplimentara la nivelul sistemului de monitorizare a tranzactiilor in scopul de a asigura un grad sporit de securitate a acestora pentru toti clientii ei", se arata intr-un comunicat al bancii, scrie Mediafax.

Anuntul vine in urma aparitiei "unor informatii neverificate in unele mijloace de informare in masa", potrivit carora banca ar fi "sistat tranzactiile cu carduri Maestro".

CEC Bank a blocat miercuri aproximativ 17.000 de carduri ale clientilor, dupa ce a primit notificari ca este posibil ca anumite informatii sa fi fost compromise la nivelul unei baze de date internationale.

Catalin Cretu, director general al Visa Europe pentru Romania, a declarat tot miercuri ca posesorii de carduri victime ale fraudei ca urrmare a unei probabile brese de securitate in baza de date a unui procesator din Europa vor primi banii inapoi, in conformitate cu termenii si conditiile bancii emitente.

"Visa Europe a fost informata de probabilitatea unei brese de securitate in baza de date a unui procesator din Europa. S-a deschis o ancheta in acest sens si lucram indeaproape cu bancile pentru a ne asigura ca posesorii de card sunt protejati. Intrucat ancheta este in curs de desfasurare, nu putem oferi mai multe informatii in acest moment. In cazuri ca acesta, rolul nostru este de a sprijini investigatia derulata si de a proteja detinatorii de carduri. Posesorii de carduri trebuie sa fie atenti la conturile lor si sa raporteze bancii emitente orice activitate suspecta sau neobisnuita. Posesorii de carduri care sunt victime inocente ale fraudei isi vor primi banii inapoi, in conformitate cu termenii si conditiile bancii care le-a emis cardul ", a afirmat Cretu.

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) a fost sesizata ca unele banci au fost avertizate de o posibila bresa de securitate la un procesator european, care ar fi condus la dezvaluirea unor informatii legate de tranzactiile efectuate cu unele carduri.

Reprezentantii ARB au afirmat miercuri ca nu se asteapta ca posesorii de carduri sa fie afectati ca urmare a bresei de securitate la un procesator european si precizeaza ca departamentele de monitorizare a fraudei din cadrul bancilor au luat masuri pentru depistarea eventualelor incidente.

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB.

Citeste si:

Cartierul in care vitrinele spun povesti. De ce sunt fascinati trecatorii de magazinele din New York GALERIE FOTO