Potrivit BCR, pe parcursul anului 2016, vanzarile de aur au avut o evolutie ascendenta, ca urmare a riscurilor aparute in pietele financiare, dar si din cauza randamentelor mici sau partial negative ale bondurilor guvernamentale de pe pietele dezvoltate europene.

 “De-a lungul timpului, aurul s-a dovedit a fi una din cele mai sigure forme de pastrare a averilor. In ciuda fluctuatiilor de pret, valoarea aurului a adus stabilitate portofoliului investitional. Intr-un climat economic dificil sau instabil, aurul este un activ de refugiu, esential fiecarui portofoliu. Multi experti recomanda ca un procent de 5-10% din portofoliul pe termen lung al investitorilor privati sa fie reprezentat de investitia in aur fizic. Sa nu uitam ca cine are aur, are intotdeauna bani. Aurul este o valuta internationala care se tranzactioneaza 24/24 ore in lumea intreaga” a declarat Laura Hexan, sef Departament Vanzari Retail, Piete Financiare.

Clientii care cumpara aur la BCR sunt in proportie de 60% barbati, cu varsta intre 30 si 50 de ani.

Cele mai cautate produse sunt ducatii si lingourile de 10g. Cererea in scop investitional este in special pentru lingouri de dimensiuni medii sau mari: 100g, 250g, 500g sau 1.000g. Lingourile de 20g sunt solicitate mai ales in perspectiva unei vanzari ulterioare.

Un trend important il reprezinta achizionarea monezilor de aur pentru cadouri pentru momente speciale cum ar fi botezul, ziua de nastere sau nunta, mai informeaza banca.          
              
Lingourile oferite de BCR sunt marca Munze Osterreich, produse de compania elvetiana Argor Heraeus si au puritatea de 999.99%.

Cotatiile aurului pot fi vizualizate AICI.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, include operatiuni de banca universala, precum si societati de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte. BCR este cea mai mare banca din Romania dupa valoarea activelor (14,4 mld. euro) si dupa numarul de clienti.

Cu filiale in Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia si Serbia, Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene, care deserveste 16,2 milioane de clienti.