"Noi de la Consiliul Naţional al IMM-urilor am cântărit foarte bine în această perioadă. Am avut două opţiuni: aceea de a sta pe margine şi de a critica şi a aceea de a ne implica. Am ales cea de-a doua opţiune. Ne-am implicat activ în toată această perioadă în aproape toate măsurile pe care Guvernul României le-a pus în aplicare. Sperăm noi că am adus valoare adăugată acestor măsuri. Sigur că acum sunt cu totul alte provocări. Avem nevoie de măsuri imediate puse în aplicare pentru întreprinderile mici şi mijlocii, măsuri care să ajute mediul antreprenorial din România să iasă din criză şi să-şi revină cel puţin la nivelul economic de dinainte de criză", a spus Florin Jianu, citat de Agerpres.

El a menţionat că organizaţia a structurat o serie de măsuri pe care le-a discutat la nivelul Guvernului României şi al Administraţiei Prezidenţiale. Aceste măsuri vizează educaţia, transformarea digitală a întreprinderilor mici şi mijlocii, reconversia profesională, crearea şi susţinerea de noi start-up-uri.

Florin Jianu consideră că este nevoie de alte tipuri de instrumente de susţinere, iar pe lângă IMM Invest este nevoie de granturi mai ales pentru IMM-uri.

"De asemenea, considerăm că e necesară şi stimularea consumului în toată această perioadă deoarece comportamentele s-au schimbat. Comportamentele antreprenorilor, comportamentele consumatorilor s-au schimbat. Susţinem o politică de vouchere de consum, de vouchere de digitalizare, de vouchere privind zilierii în agricultură, deci o politică care să susţină consumul şi care să susţină şi întreprinderile mici şi mijlocii în egală măsură", a afirmat Florin Jianu.

Totodată, şeful Consiliului Naţional al IMM-urilor a menţionat că organizaţia susţine investiţiile sistemice, naţionale, care sunt necesare în economie pentru că ele pe orizontală dau de lucru la zeci de mii de IMM-uri, iar punctul forte pe care România trebuie să-l aibă este "cel al investiţiilor şi în structuri de tip parteneriat public-privat".