"Este foarte importanta, pe partea de reglementare, predictibilitatea. Degeaba scad taxele, daca predictibilitatea este la fel de mica. Recent s-a aprobat un nou Cod Fiscal. Nici macar nu a intrat in vigoare si el este modificat. Asta spune foarte multe despre modul cum se deruleaza lucrurile la nivel de politici economice in Romania. Evident ca mediul de afaceri primeste cu bucurie faptul ca mai scad niste taxe, mai rapid decat se anunta initial, dar trebuie sa-si puna si intrebarea daca scad asa repede, in doua-trei zile se ia decizia, poate la un moment viitor cand presiunea va fi foarte mare pe buget, nu ar putea sa creasca la fel de usor? Impredictibilitatea este mult mai negativa, impactul este mult mai nociv pentru mediul investitional decat nivelul taxelor", a adaugat Dumitru, potrivit Agerpres.

El a vorbit si despre problema pe care o au companiile cu lipsa fortei de munca calificate, in meserii de baza, de genul sudori sau strungari, nu calificari precum "trei facultati si doua doctorate".

Dumitru a spus ca o posibila solutie in acest caz ar putea veni din investitii in forme de invatamant vocational.  

De asemenea, impozitarea muncii in Romania ramane ridicata, in opinia lui Ionut Dumitru, desi aceasta a mai fost redusa odata cu scaderea CAS cu 5 puncte procentuale.  

Presedintele Consiliului Fiscal a amintit si clasamentul privind competitivitatea realizat de Banca Mondiala, potrivit caruia Romania a pierdut multe locuri la capitolul "usurinta in deschiderea unei afaceri", cazand de pe locul 37 pe 45 de la un an la altul, nu pentru ca s-a miscat rau, ci pentru ca altii au facut mai mult in acest caz.