Analiştii estimau în perioada aprilie-iunie 2020 un profit înainte de taxe de 625 milioane de euro şi provizioane de 1,23 miliarde de euro, după ce în trimestrul doi din 2019 ING raportase un profit de două miliarde de euro şi provizioane de 209 milioane de euro.

"Pandemia a continuat în trimestrul doi să afecteze semnificativ economiile în statele în care operăm şi modul în care ne conducem afacerile", a afirmat directorul general Steven van Rijswijk, care a preluat funcţia în iulie, înlocuindu-l pe celebrul Ralph Hammers, care conduce acum grupul bancar elveţian UBS.

În perioada aprilie-iunie 2020, profitul net a scăzut cu 77%, la 299 milioane de euro, după ce în iulie ING a anunţat că se aşteaptă la deprecieri de aproximativ 310 de milioane de euro din valoarea achiziţiilor anterioare.

Provizioanele au legătură în special cu clienţii din industria petrolului şi a gazelor, dar includ şi "un provizion semnificativ pentru un caz de fraudă externă", a informat ING. Van Rijswijk a refuzat să precizeze despre ce caz este vorba, deşi analiştii susţin că banca va înregistra în bilanţ pierderi în urma expunerii la Wirecard, firma germană de plăţi online aflată în centrul unui scandal de fraudă contabilă în valoare de aproape două miliarde de euro.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.

Înfiinţată în anul 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi - companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice.