Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Hofigal este controlata in proportie de 64,4% de Stefan Manea, iar un alt actionar semnificativ este Cristina Manea, cu 35,55% din capitalul social.

"Compania dispune de o serie de active valoroase precum terenuri, utilaje si cladiri. De asemenea, este o societate sanatoasa din punct de vedere financiar, care a reusit sa inregistreze profit chiar si in perioadele de criza financiara. In plus, Hofigal a reusit sa creasca in timp cu resurse financiare proprii si fara a acumula datorii catre banci si terti. Totodata, brevetele reprezinta o resursa extrem de importanta a companiei, avand in vedere ca un singur brevet Hofigal valoreaza cel putin 900.000 euro", a declarat avocat Maria Ilie, reprezentant al actionarului vanzator, intr-un comunicat remis presei.

In replica, directorul general si presedintele companiei, Stefan Manea, care este si actionarul principal al companiei spune ca Hofigal nu este de vanzare, la acest moment doar unul dintre actionarii minoritari dorind sa-si vanda activele. Potrivit unui comunicat de presa trimis de Manea, “declaratiile facute nu reprezinta punctul de vedere al companiei, singurul mandatat in acest sens fiind directorul general.”

Hofigal a fost infiintata in anul 1990 si are in prezent un portofoliu de aproximativ 400 de produse, din care peste 70 sunt branduri brevetate la nivel international. Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 31,1 milioane lei (7 milioane euro), in crestere cu 18,5% comparativ cu 2012, si un profit de 4,42 milioane lei (1 milion euro), cu 38,5% mai mare.

Producatorul detine o fabrica certificata GMP (Good Manufacturing Practice - buna practica de fabricatie) in Bucuresti, in anul 2003 a deschis un centru de terapie naturala la Breaza, iar in 2006 un centrul medical "Hofimed" in Bucuresti. Compania are 234 de angajati.