Pentru anul 2014, E.ON Romania raportase o cifra de afaceri de 1,08 miliarde de euro.

"Vrem sa obtinem in acest an o cifra de afaceri de 5 miliarde de lei (1,11 miliarde de euro - n.r.). Totodata, am platit taxe si tarife statului roman de 280 de milioane de euro anul trecut, iar in acest an estimam ca vom plati 290 de milioane de euro", a spus Hajdinjak, citat de Agerpres.

El nu a dorit sa spuna ce profit a avut compania anul trecut, insa a precizat ca acesta a fost "rezonabil", dar "nu exagerat".

E.ON a investit anul trecut in Romania circa 433 milioane de lei, respectiv 97 milioane de euro.

"De la privatizare, din 2005, pana in prezent am platit la bugetul de stat taxe si tarife de 1,5 miliarde de euro si am realizat investitii de 1,3 miliarde de euro, ceea ce este semnificativ si arata rolul nostru pe piata si faptul ca nu suntem un investitor pe termen scurt", a precizat Hajdinjak.

Pentru acest an au fost bugetate investitii cu o valoare apropiata celei din anul precedent.

Pe partea de gaze, compania a alocat anul trecut investitii de 160 de milioane de lei, respectiv 36 de milioane de euro, sistemul de distributie fiind reabilitat si modernizat pe o lungime de 450 de kilometri si extins cu 150 de kilometri. Pentru 2016 au fost bugetate 190 de milioane de lei (43 milioane de euro), obiectivele principale fiind modernizarea a circa 500 de kilometri de conducte si bransamente si extinderea cu inca 150 de kilometri.

Totodata, valoarea investitiilor din segmentul de energie electrica a fost, anul trecut, de 240 de milioane de lei, respectiv 54 de milioane de euro, cele mai mari de la preluarea Electrica Moldova, in anul 2005. Principalele obiective au fost implementarea sistemului SCADA, contorizarea inteligenta, modernizarea unor statii de transformare, reabilitarea si securizarea retelelor electrice, in special a celor de joasa tensiune.

E.ON Romania ar putea furniza servicii de telefonie si internet

Hajdinjak a mai spus ca E.ON Romania analizeaza intrarea pe alte piete, precum furnizarea de telefonie si internet.

"Acum avem in portofoliu, pe langa energie electrica si gaze, furnizarea de servicii de asigurare, insa ne gandim si la alte produse pentru clienti. Ne gandim la multe directii, de exemplu la modalitati de incalzire, telefonie, Internet. Veti vedea multe produse venind de la noi", a precizat Hajdinjak.

E.ON a intrat pe piata din Romania in 2005, cand a achizitionat filiala de distributie si furnizare a gazelor Distrigaz Nord, precum si filiala de distributie si furnizare a energiei electrice Electrica Moldova. Compania are peste 2,8 milioane de clienti in zona de nord a tarii.