Potrivit unui comunicat al companiei, valoarea tranzacţiei se ridică la aproximativ două milioane de dolari şi va fi plătită printr-un mix de cash şi equity.

Evoluţia indicatorilor financiari cheie ai Softbinator Technologies, care prezintă o dublare anuală a veniturilor din ultimii 3 ani, evoluţie ce va fi menţinută şi în cursul anului 2020, a fost unul dintre principalele considerente pentru care Bittnet a decis să intre în acţionariatul companiei.

De asemenea, prin această decizie, Bittnet vizează deschiderea unei noi arii de servicii - software development şi abordarea pieţei Nord-Americane cu proiecte comune.

"În ultimii ani, în numeroase discuţii cu acţionarii noştri a apărut întrebarea legată de o investiţie a grupului într-o companie specializată în dezvoltare de software. Am fost încântaţi să găsim această oportunitate alături de un partener cu care împărtăşim o istorie de business şi, pe lângă raţionamentele de tip financiar, motivele care au determinat şi consolidat această colaborare sunt valorile comune în care credem, pe baza cărora ne-am format şi dezvoltat companiile", a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

Softbinator Technologies, companie de product development în domenii ca fintech, edtech, healthtech, e-commerce, IoT, RPA, inteligenţă artificială/robotică şi blockchain, îşi desfăşoară activitatea în cele două centre din Bucureşti şi Constanţa, care reunesc peste 80 de ingineri software. Anul acesta, compania estimează că va atinge o cifră de afaceri de 3 milioane de dolari.

"Parteneriatul cu Bittnet a pornit de la un proiect comercial şi s-a dezvoltat de-a lungul timpului până la formula de astăzi, în care ne putem completa serviciile şi putem lansa împreună servicii noi în vederea dezvoltării unui portofoliu de clienţi comun. Am urmărit dintotdeauna evoluţia Bittnet cu respect şi admiraţie, din acest motiv suntem mândri de această nouă colaborare şi suntem convinşi că va aduce rezultate cu impact pozitiv pe termen lung pentru toate părţile implicate, ţinând cont de vasta expertiză cumulată", a declarat Daniel Ilinca, CEO & fondator Softbinator Technologies.

Printre planurile de dezvoltare ale Softbinator Technologies se află identificarea de noi oportunităţi de creştere, atât prin dezvoltare de produs, cât şi prin investiţii tehnologice în companii inovatoare. Principalele pieţe vizate, unde Softbinator Technologies îşi propune să-şi aducă aportul în produse inovative, sunt SUA, Israel şi Japonia. Achiziţia pachetului de 25% din Softbinator Technologies SA va fi supusă aprobării Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Bittnet, ce va avea loc în noiembrie 2020.