Romanii s-au inghesuit sa duca vechituri la REMAT pentru a primi vouchere, dar nu neaparat cu scopul de a-si cumpara masina noua ci mai ales pentru a vinde tichetul.

In prezent, piata voucherelor este in fierbere! Site-urile de profil sunt pline de anunturi de cumparare si vanzare de tichete pentru Rabla. Vanzatorii de tichete cer 1.800-2.000 lei iar cumparatorii ofera intre1.500-1.800 lei.

"Astazi am dat ultimele tichete catre reprezentantii REMAT-urilor", a declarat pentru Mediafax Adriana Stroe, purtatorul de cuvant al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

In tara sunt circa 240 de unitati REMAT care participa la program. Conform regulilor, fiecare primeste de la AFM maximum 100 de vouchere, numar ce poate fi suplimentat doar dupa epuizarea a 80 dintre cele alocate anterior.

In aceste conditii, fiecare unitate inca mai are cate o suta de astfel de bonuri si inca mai poate casa masini timp de cateva zile. Dupa aceea se va astepta decizia autoritatilor pentru a vedea ce se mai intampla cu acest program.
Pana pe 8 martie au fost casate circa 25.000 de vechituri.

In acest context, premierul Emil Boc a anuntat marti seara, la un post de televiziune, ca numarul de vouchere acordate pentru casarea unui autovehicul prin intermediul programului "Rabla" va fi suplimentat, saptamana viitoare, cu 40.000–50.000 noi astfel de tichete.

El a precizat ca a avut o discuţie in acest sens, marti seara, cu ministrul Mediului.

Editia 2010 a programului Rabla a inceput in 18 februarie, principalele modificari fata de anii anteriori fiind faptul ca in schimbul masinii casate proprietarul primeÅŸte un voucher in valoare de 3.800 lei, care poate fi vandut sau cumparat la liber, dar si posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpararea unei masini noi.

Programul din acest an vizeaza scoaterea din uz a peste 60.000 de rable. Anul trecut, din acelasi numar de 60.000 de masini alocate au fost casate putin peste jumatate.

Autoritatile au anuntat ca Programul "Rabla" va primi fonduri suplimentare destinate persoanelor care doresc sa-si caseze masinile vechi pentru un voucher de 3.800 de lei  au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

Citeste si: Daciile vechi, la mare cautare. Profit de 300% din Rabla

Rabla la jumatate de pret: voucherele se vand cu 1.900 de lei bucata