In momentul de fata, puteti alege sa va reparati masina cu ajutorul politei CASCO, urmand ca asiguratorul sa isi deconteze reparatia de la compania unde soferul vinovat a incheiat polita obligatorie. Lucrurile se vor schimba in cel mai scurt timp, anunta autoritatile.

"Nu este firesc ceea ce se intampla acum. In statele civilizate nu se intampla asa ceva. Daca acum piata este suficient de matura si cei care vand RCA sunt toti de acord cu aceasta modificare, n-avem nicio problema sa o acceptam", spune Angela Toncescu, presedinte Comisia de Supraveghere a Asigurarilor ( CSA).

Consecintele le vor suporta insa tot asiguratii.

"Un client care are polita facultativa CASCO, cum sunt si eu, mai avea o sansa sa isi recupereze dauna. Daca nu si-o recupera pe RCA si-o recupera pe CASCO. Daca clientul nu va avea bani sa garanteze lucrarea eu sunt convins ca service-ul nu se va mai apuca de acea lucrare", explica Cristian Muntean, presedinte Asociatia Service-urilor Independente.

Reprezentantii service-urilor spun ca masura vine ca urmare a deconturilor intarziate intre firmele care vand polite RCA catre cele care vand polite CASCO.

"Am polita CASCO, platesc 2 mii si ceva de euro si am facut drumuri saptamanal la compania de asigurari sa imi dea banii", se plange un asigurat.

Peste toate, anul acesta nu vom scapa nici de scumpirea asigurarii obligatorii pentru masina.

"Tot din centralizarea datelor, eu nu cred ca va creste cu mai mult de 15%", a declarat  Angela Toncescu, presedinte CSA.

In prezent, in Romania polita RCA este in medie 90 de euro pe an.