"In urmatorii doi - trei ani, vom muta intreaga noastra productie de automobile mici din SUA in Mexic", a afirmat Fields, potrivit Agerpres.

Mutarea liniei de asamblare in Mexic ar putea reduce costurile, desi unele modele sunt complexe.

Fields a explicat ca actualul model Ford Focus poate fi comandat in 300 de configuratii diferite in privinta optiunilor si a culorilor.

Al doilea producator auto din SUA vrea sa reduca numarul la 30, ceea ce va face ca procesul de productie sa fie mai simplu si mai putin costisitor. In ultimele luni americanii au preferat sa cumpere vehicule mai mari, in special SUV-uri, camionete si vehicule crossover.

Viitorul masinilor mici in SUA ar putea depinde de capacitatea de a electrifica sistemele de propulsie, apreciaza analistii.

Citeste si: Ford va construi un SUV de mici dimensiuni la Craiova, destinat pietei europene

De la inceputul anului, actiunile Ford au scazut la Bursa de la New York cu 12%, de la 14,09 dolari la 12,14 dolari la inchiderea sedintei de miercuri.

In aprilie, Ford a anuntat ca va investi 1,6 miliarde de dolari pentru a construi o noua uzina de asamblare in statul San Luis Potosi din Mexic unde va produce automobile de dimensiuni mici.

Grupul auto american nu a precizat care sunt vehiculele care vor fi produse la viitoare uzina din Mexic, insa anul trecut a anuntat ca productia modelelor Focus si C-Max, realizata in prezent la uzina de la Michigan, va fi transferata la o uzina din afara SUA.

Ford a decis sa construiasca o uzina in Mexic "pentru a imbunatati profitabilitatea automobilelor mici", a declarat presedintele Ford pentru cele doua Americi, Joe Hinrichs. "Mexic are costuri mai competitive cu mana de lucru si cu furnizorii, logistica buna si sprijin din partea guvernului. Si mai important este faptul ca Mexic este o locatie buna pentru livrarea de automobile catre multe alte tari din lume", a precizat Hinrichs.

In Romania, Ford a inceput productia la fabrica din Craiova in 2012, odata cu lansarea modelului B-Max, primul produs al acestei fabrici si primul autovehicul romanesc de 5 stele EuroNCAP. Tot in 2012, Ford a demarat la Craiova si productia motorului EcoBoost. La inceputul acestui an, presedintele - director general al Ford Europa, Jim Farley, a anuntat ca producatorul va construi SUV-ul de mici dimensiuni EcoSport la fabrica din Craiova incepand din toamna anului 2017, model ce va fi comercializat pe toate pietele europene ale Ford, mai putin in Rusia, si pentru care va investi 200 de milioane de euro.