Miercuri, 14 decembrie 2016, Dumitru Jianu, din Bucuresti, a devenit posesorul automobilului Duster cu numarul 1.000.000, fabricat de uzina de la Mioveni. Este vorba despre un model Black Touch 4x4, de culoare Verde Altaď, echipat cu motorul pe benzina de 114 CP. Cheia masinii i-a fost inmanata clientului de catre Hakim Boutehra, director general Renault Commercial Roumanie”, se mentioneaza in comunicatul citat.

Dacia Duster, model reinnoit la sfarsitul anului 2013, s-a impus, inca de la lansare, pe cele mai exigente piete ale Europei Occidentale, precum Franta, Germania, Marea Britanie sau Elvetia.

Modelul Duster este produs, in prezent, in Uzina de la Mioveni (judetul Arges), dar si in mai multe fabrici din afara Romaniei, respectiv in Rusia, India, Columbia si Brazilia.

Potrivit statisticii oficiale, in primele 11 luni din 2016, aproape 6.300 de vehicule Duster au fost livrate clientilor romani, ceea ce plaseaza SUV-ul Dacia pe locul al doilea in clasamentul celor mai vandute modele din Romania.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.