OMV Petrom a primit primele zece vehicule Dacia Duster Pick-Up, potrivit unui comunicat al companiei petroliere.

Acest model de masina a fost produs special pentru a raspunde cerintelor OMV Petrom. Masinile sunt derivate din modelul 4x4 de serie si sunt echipate cu motorul 1.5 dCi, de 110 CP.

Proiectul de conversie a autovehiculului Duster in versiune Pick-Up a inceput la finele anului 2012 si a cuprins realizarea mai multor prototipuri, urmata de obtinerea omologarii din partea Renault, a omologarii RAR de catre Romturingia cu sprijinul Grupului Renault si in final, a pregatirii pentru fabricatie.

"Vehiculele utilitare de teren sunt esentiale pentru activitatea noastra. OMV Petrom are peste 9.000 de sonde active, care necesita monitorizare si mentenanta. Multe dintre ele sunt situate departe de drumurile nationale si de aici apare necesitatea unor vehicule de teren cu care sa putem transporta si echipamente. Sunt multumit ca vom putea folosi vehicule romanesti si pentru aceste sarcini, in conditiile in care vom putea reduce si costurile in acelasi timp", a declarat in comunicat Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom si responsabil de activitatile de explorare si productie.

Dacia este controlata de grupul francez Renault, OMV Petrom apartine grupului austriac OMV, iar Romturingia este o firma independenta de caroserii.