In Vest nu conteaza de unde vii atat timp cat iti faci treaba cum trebuie si la timp, poti veni din China, India sau America, este acelasi lucru, spune Christian Welther intr-un interviu acordat ZF.

"Mai am colegi din Romania care lucreaza la Ford in departamentul de dezvoltare. Multi romani lucreaza inclusiv la Ford in America de Nord, nu numai in Germania."

Christian Welther este acum director responsabil de proiectarea caroseriilor modelelor de segment compact ale Ford, precum Focus, C-Max sau Kuga, adica de masinile constructorului american care au printre cele mai mari vanzari.

In ultima vreme specialistii romani, in special ingineri, au primit pe mana mandate importante de dezvoltare din partea unor giganti internationali. Renault, de exemplu, l-a readus in Romania anul trecut pe Sorin Buse pentru a prelua conducerea Renault Technologie Roumanie, acesta ocupand cea mai inalta pozitie detinuta pana acum de un roman in grupul francez.

La inceputul acestui an, Carmen Petcu, directorul uzinei Michelin din Floresti, Prahova, a fost promovata de francezi in echipa de conducere a unui proiect de peste un miliard de dolari in India, la Chennai, oras care este un adevarat pol al industriei auto, cu uzine ale unor constructori precum BMW, Nissan sau Ford.

Citeste continuarea pe www.zf.ro.