"Aceste noi modele vor insemna o noua etapa in privinta design-ului, iar preturile lor vor fi mai mici ca niciodata", spune Alain Launay, directorul centrului de design Renault din Bucuresti.

Cele trei modele vor fi lansate incepand cu anul 2012 pe pietele europene.

Oficialii Grupului Renault, proprietarul Dacia, vin cu explicatii cu privire la comentariile din piata auto care sugerau ca daca vor continua cu promovarea marcii Dacia vor avea de suferit vanzarile marcii Renault.

Dacia va produce in continuare exclusive modele de baza, simple si ieftine, in timp ce Renault se va apleca asupra detaliilor, tehnologiei si performantelor, urmand sa lanseze masini din ce in ce mai sofisticate.

Jurnalistii francezi de la Le Figaro mai scot in evidenta o calitate a modelelor Dacia - fiabilitatea. Aceasta este explicata prin faptul ca avand ca scop realizarea unei masini la costuri minime, constructorul a folosit tehnologia de acum 4-5 ani, care este simpla si eficienta.

Majoritatea problemelor care apar la modelele sofisticate produse in ziua de azi au drept cauza complexitatea sistemelor electronice. Cu cat o masina foloseste sisteme, calculatoare complexe cu atat sansele sa se defecteze sunt  mai mari.