Reprezentantii asociatiilor spun ca multi agricultori sunt in insolventa, iar fara o strategie clara, pana la sfarsitul verii, 80% dintre ei ar putea intra in faliment.

6 milioane de euro. Atat a cheltuit un agricultor din localitatea Vidra ca sa ridice o fabrica de conserve de legume. Nu a functionat nici macar o zi. Proprietarul s-a impotmolit dupa ce euro a sarit de 4 lei. Este doar unul dintre sutele de proiecte europene ratate.

Grozav de incurcati si derutati de blocarea banilor europeni, fermierii spun ca nu mai stiu incotro s-o apuce. Executorii bancari ii suna zilnic si ii ameninta cu insolventa.

Este si povestea Mariei Cismas, un producator din judetul Cluj care a investit tot ce a strans in zece ani la munca in Spania, adica 500.000 de euro, intr-o ferma de animale.

Iar Marin Marius asteapta de ceva vreme 25.000 de euro, bani de la Uniunea Europeana, ca sa salveze ce a mai ramas dintr-o sera de irisi si gladiole.

Si crescatorii de ovine sunt cu un picior in groapa. Exporta carnea de miel la jumatate de pret. In vreme ce fermierii ungari dau tone de lana in Italia, ai nostri o arunca.

Sefii de la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit spun ca vor face tot posibilul sa plateasca sumele cofinantate de la buget, cat mai curand posibil.