Wizz Air Holdings Plc, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, a anunțat miercuri că, în cadrul acordului cu Indigo Partners, a semnat un memorandum de înțelegere cu Airbus pentru achiziționarea a 20 de aeronave Airbus A321XLR.

Comanda actuală va fi livrată pe parcursul a trei ani, începând cu anul 2023. Varianta A321XLR va fi operată cu 239 de locuri, la fel ca și A321neo, pentru a asigura o omogenitate cu flota existentă a Wizz Air.

“A321XLR este cea mai rentabilă aeronavă de acest tip și reprezintă o oportunitate semnificativă pentru Wizz Air de a-și extinde și mai mult rețeaua și a conecta puncte pe harta WIZZ care în prezent nu sunt accesibile, având în vedere capacitatea sporită a aeronavei. Astăzi, operăm zboruri pe rute de 5-6 ore spre satisfacția pasagerilor noștri, iar XLR va extinde oferta WIZZ de servicii de calitate și pe rute de 7-8 ore de zbor”, a declarat József Váradi, Chief Executive Officer al Wizz Air.

“Economia inerentă a aeronavelor Airbus A321XLR va lărgi avantajul nostru competitiv pentru stimularea cererii de călătorii aeriene în Europa Centrală și de Est și în afara acesteia, reducând în același timp amprenta ecologică. Avioanele din familia A320neo sunt aeronave care schimbă regulile jocului, îmbunățind modelul de business low fare al companiei Wizz Air, dar și consolidează poziția de lider incontenstabil în Europa din punctul de vedere al costului”, a mai spus oficialul Wizz Air.

În urma noii comenzi, numărul de comenzi ferme ale Wizz Air crește la 276 de aeronave Airbus, iar livrările sunt programate până în 2026.

Wizz Air operează o flotă de 113 aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 650 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 146 de destinaţii din 44 de ţări. La Wizz Air lucrează peste 4.500 de profesionişti în aviaţie, compania transportând 34 de milioane de pasageri în 2018.

Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA) și a Operational Safety Audit (IOSA), companie de referință la nivel global în ceea ce privește recunoașterea siguranței companiilor aeriene.