Responsabillii de securitate "controleaza toate dispozitivele electronice. Astfel ei le vor putea cere proprietarilor sa isi deschida dispozitivele, inclusiv telefoanele mobile", anunta TSA. 

TSA aminteste ca secretarul american pentru Securitate interna, Jeh Johnson, a anuntat miercuri o consolidare a securitatii pe unele aeroporturi.  Aceste masuri nu au fost detaliate, iar comunicatul de duminica al TSA nu se refera decat la un aspect. 

Potrivit unei surse apropiate dosarului si citate de NBC, autoritatile se tem ca laptopurile, tabletele, telefoanele mobile si alte dispozitie electronice ar putea fi folosite ca bombe. 

Secretarul pentru Securitate interna a anuntat ca noile masuri vor fi puse in aplicare "in zilele urmatoare" fara a preciza care vor fi aeroporturile vizate. 

Un oficial din cadrul departamentului a declarat pentru AFP ca aceste aeroporturi se afla in Orientul Mijlociu si Europa. 

Sporirea masurilor de securitate are loc pe fondul instabilitatii din Orientul Mijlociu si al trimiterii in fata justitiei americane a principalului suspect in atacul asupra consulatului american din Benghazi, in Libia. 

Interesele americane se confrunta, de asemenea, cu noi amenintari din partea extremistilor, pe fondul haosului irakian.  In ultimele luni, expertii americani in lupta impotriva terorismului au apreciat ca este probabil ca extremistii sa adopte noi strategii pentru a eluda controalele pe aeroporturi, in special fabricarea unor explizibil imposibil de detectat.