Ambele companii sustin ca isi vor atinge tintele pe care si le-au propus pentru acest an in ceea ce priveste comenzile si avioanele livrate, chiar daca industria aeronautica se pregateste pentru o perioada de crestere modesta dupa boom-ul din ultimii ani.

O dovada in acest sens este faptul ca atat Airbus cat si Boeing au primit comenzi mai mici la Salonul aeronautic de la Farnborough decat la Salonul aeronautic de la Paris care a avut loc anul trecut.

Airbus a incheiat sezonul de anul trecut de la Paris cu comenzi si angajamente pentru 421 de avioane in valoare de 57 de miliarde de dolari, fata de 331 de avioane in valoare de 50,2 miliarde de dolari pentru Boeing.

Directorul de vanzari de la Airbus, John Leahy, a recunoscut ca in acest an comenzile au fost mai mici decat anul trecut. "Da exista un ciclu al comenzilor insa livrarile se deruleaza fara probleme" a spus Leahy.

Salonul aeronautic de la Farnborough, care timp de patru zile a fost rezervat pentru profesionisti, va fi deschis pentru publicul larg pana duminica, inclusiv.