Cele mai bune carduri de salarii. Ce banci isi taxeaza cel mai putin clientii pentru administrarea contului, interogarea soldului si retragerea de numerar

Atunci cand iti alegi cardul pe care angajatorul sa-ti vireze salariul trebuie sa tii cont de comisioanele pe care banca le aplica pentru anumite operatiuni in functie de comportamentul tau utilizare – retragi numerar de multe ori, iti verifici des soldul, faci mai multe multe plati la comerciant sau ai in apropiere bancomatul unei anumite banci. Tinand cont de aceste criterii, www.adevarul.ro arata care sunt cele mai bune carduri de salarii.

Au cumparat doua fabrici in doua luni si le transforma in mii de apartamente

Robertino Georgescu si Dan Dragulin, cei doi parteneri care au cumparat anul trecut platforma Policolor pentru a construi 6.000 de locuinte, vor sa urmeze acelasi model si pentru terenul achizitionat in Militari de la Turbomecanica. Ei pot dezvolta aici circa 100.000 mp construiti de imobile rezidentiale, potrivit www.capital.ro.

Inca un gigant american isi infige steagul la Bucuresti

Compania americana Automatic Data Processing (ADP), unul dintre cei mai mari furnizori globali de ser­vicii de management al resurselor umane si de outsour­cing, are in plan sa angajeze peste 400 de oameni in urmatorii trei ani in centrul de la Bucuresti, care a devenit operational la finele anului trecut, scrie www.zf.ro.

Harta trenurilor private: unde poti calatori la jumatate de pret fata de CFR

In Romania exista 10 operatori de trenuri privati, insa doar 4 dintre acestia au legaturi intre marile orase din tara. O calatorie cu trenurile private este, in cele mai multe cazuri, la jumatate din pret comparativ cu una prin CFR. De exemplu, asa cum poti observa in tabelul de mai jos, un bilet pe ruta Bucuresti-Brasov costa 25 lei la companiile private Softrans si Regiotrans, pe cand la CFR ai plati dublu, informeaza www.wall-street.ro.

Dedeman face angajari in sase orase. Ce joburi ofera

Dedeman face angajari in sase orase din tara, respectiv in Bucuresti, Brasov, Targoviste, Iasi, Cluj-Napoca si Focsani. Se cauta, printre altele, agenti de securitate, casieri si consultanti. Posturi vacante de agenti de securitate sunt disponibile in Bucuresti, Brasov si Cluj-Napoca. In Capitala, se cauta un agent de securitate pentru magazinul care se va deschide pe Bulevardul Theodor Pallady, noteaza www.gandul.info.

Prima anticafenea din Bucuresti. Platesti timpul, nu consumatia

Seneca Anticafe este singurul loc din Capitala unde platesti timpul. Pentru opt lei pe ora, ai acces la zeci carti din domenii diverse, reviste, enciclopedii, internet wi-fi, computere, tablete, ligh-desk, proiector, un ecran si un amfiteatru care, la nevoie, se transforma in scena. Ceaiul si gustarile sunt din partea casei. Cel mai important, insa, este ca ceasurile petrecute acolo sa fie in favoarea ta, ca om, si nu ca simplu client. „Pentru noi, mai important este sa vii aici si, inainte de toate, sa pui accent pe productie, nu pe consumatie”, au povestit fondatorii Seneca Anticafe, Anastasia Staicu si Victor Alexa, scrie www.zf.ro.

Un antreprenor moldovean care si-a petrecut studentia arand campul are o afacere de 16 milioane de euro: Am stat departe de banci

Ce legatura exista intre un tractor, o fabrica de ferestre si de usi, acordarea de francize si exporturi? Raspunsul: un antreprenor din Moldova, care a pus pe picioare un brand pe care deja il vinde in Italia, Franta si Belgia. Adrian Garmacea (46 de ani) a absolvit Facultatea de Automatica si Calculatoare si a inceput sa castige primii bani in urma cu doua decenii, cand era inca student. Primii bani nu au avut insa legatura nici cu automatica, nici cu calculatoarele. „In timpul facultatii am avut un tractor si am lucrat la camp”, a povestit antgreprenorul pentru Business Magazin.

BBC: Romania pare sa devina in sfarsit serioasa in combaterea crimei organizate. Demersul anticoruptie ajunge pana la elite

Romania pare sa devina in sfarsit serioasa in combaterea crimei organizate, la opt ani de la aderarea la UE si la 13 ani de la infiintarea DNA, comenteaza BBC News Online, intr-un material despre recentele actiuni ale Directiei Nationale Anticoruptie care au ajuns pana la varful politicii romanesti. "Romania este pe calea cea buna si trebuie sa o continue", a declarat prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans luna trecuta, comentand ultimele informatii din Romania cu privire la combaterea coruptiei. "Combaterea coruptiei ramane cea mai mare provocare si principala pioritate", a adaugat el.